Activat el pla d’emergències químiques

Protecció Civil ha activat l’alerta de l’Plaseqcat per la concentració de gas en l’aire procedent de la refineria que Repsol té a la Pobla de Mafumet, a Tarragona. L’episodi s’ha prolongat fins a les 12.17 hores, quan s’ha desactivat l’alerta de el pla.

En un primer moment els tècnics han estudiat que el producte, que provoca una forta olor a ous podrits, sigui gas sulfhídric i no gas fosgè, com havia informat inicialment Protecció Civil. Finalment Medi Ambient ha confirmat que es tractava d’una punta d’emissió de gas sulfhídric i benzè i que la possibilitat que fos fosgè s’ha a causa d’un “fals positiu”.

“Les concentracions de producte no són tòxiques, segons els mesuraments de Medi Ambient”, assenyalen fonts de Protecció Civil, que afegeixen que “es nota una forta olor a Constantí”, a uns dos quilòmetres de les instal·lacions. També informen que els nivells de gas van a la baixa.

A l’institut de Constantí, l’olor s’ha detectat des de primera hora del matí i ha estat el responsable de riscos laborals de centre qui ha alertat el 112. El confinament s’ha prolongat fins que, a les 11.30 hores, els bombers han realitzat mesuraments a l’exterior de el centre i no han detectat concentració de tòxics. Els alumnes confinats en el institut, durant 30 minuts aproximadament, estan bé i no presenten cap intoxicació

En un comunicat, Repsol ha informat que la fuita s’ha produït a les deu del matí, “durant una operació habitual de purga d’aigua en un tanc de cru, s’ha produït un augment dels nivells de sulfhídric”. I afegeix que “quan s’ha detectat la incidència s’ha corregit immediatament i la situació ha quedat normalitzada” i que “en tot moment, els valors de concentració d’aquest compost no han suposat cap risc per a la població”. En el mateix comunicat, Respol afirma que s’ha iniciat una investigació interna per determinar exactament les causes de l’episodi.

https://tarragonadigital.com/successos/activat-plaseqcat-concentracio-gas-poligon-nord-pobla-mafumet

http://catalunyaavui.cat/contaminacio-a-catalunya/

1 thought on “Activat el pla d’emergències químiques”

  1. Pingback: Coronavirus a Catalunya - CatalunyaAvui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *