LA CONTAMINACIÓ ATMOSFÈRICA

Contaminació Barcelona

La contaminació atmosfèrica segueix afectant tot Catalunya

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat manté activat aquest dilluns l’avís preventiu per contaminació atmosfèrica declarat dissabte a tot Catalunya, ja que es mantenen els nivells moderats de partícules contaminants en bona part del territori català. A més, la massa d’aire càlid i origen africà que afecta tota la comunitat afavoreix les condicions de contaminació i genera pols en l’aire, segons ha manifestat aquest dilluns la Generalitat en un comunicat.

Els models de qualitat de l’aire indiquen que aquest dilluns s’assoliran nivells moderats de partícules PM10 (partícules sòlides o líquides de pols, cendres, sutge, partícules metàl·liques, ciment o pol·len) en bona part del territori català. La Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) de la Generalitat ja va registrar aquest diumenge superacions el valor límit diari d’aquestes partícules a Barcelona i Juneda (Lleida).

La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic farà un seguiment diari dels nivells de contaminació i valorarà si cal activar un episodi de contaminació per partícules. Així mateix, s’espera que demà es redueixin les quantitats de pols en l’aire a causa de l’entrada d’aire fred en nivells alts de l’atmosfera.

Contaminació atmosfèrica Barcelona

Col·laboració ciutadana
En el comunicat, la Generalitat ha exposat una sèrie de recomanacions per demanar la col·laboració de la ciutadania:

  • Realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta, escollint carrers poc freqüentats pel trànsit.
  • Utilitzar el transport públic.
  • Reduir els desplaçaments en vehicle privat.
  • Utilitzar el cotxe compartit.
  • Realitzar una conducció eficient (arrencada suau, reduir la velocitat, utilitzar el fre motor, evitar accelerades i frenades brusques, etc.).
  • En el cas de disposar de diferents vehicles, utilitzar el que tingui les emissions més baixes.
  • Optimitzar la climatització de les llars.

Com a útlima recomanació per intentar complir per a reduir la contaminació global, és que tinguis molta cura amb tot el que pugui contaminar o puguis creure que pot contaminar i sempre intenta fer el menos dany possible al teu planeta.

10 ACTIVITATS PER UN PLANETA SENSE CONTAMINACIÓ ATMOSFÈRICA

Tots som la TERRA.

1 thought on “LA CONTAMINACIÓ ATMOSFÈRICA”

  1. Pingback: Activat el pla d'emergències químiques - CatalunyaAvui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *