Coronavirus a Catalunya

El departament català de Salut ha descartat aquest dimarts a la tarda que l’home de 33 anys que va estar fa uns dies a la zona xinesa de Wuhan i que està ingressat a l’Hospital Clínic de Barcelona amb símptomes sospitosos d’infecció per Coronavirus tingui la malaltia. Podria haver estat el primer cas de Coronavirus a Catalunya, però les anàlisis han permès descartar el cas.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPAC) estava investigant el sospitós cas, en tant que complia els criteris clínics i epidemiològics necessaris per al seu estudi: l’home ha estat en els últims catorze dies a la zona de Wuhan, que es considera la zona zero de virus, i presenta diversos dels seus símptomes.

L’home, l’estat no és greu, ha romàs aïllat en una habitació de centre barceloní (especial i amb sistemes per filtrar l’aire) mentre es realitzaven les proves al laboratori de vigilància epidemiològica, ubicat a aquest mateix hospital.

Allotjat en un hotel el pacient va registrar símptomes aquest dilluns a la tarda, quan estava allotjat en un hotel de la capital catalana, i va ser traslladat aquest mateix dimarts al matí a l’Hospital Clínic, centre hospitalari de referència en aquesta comunitat. Tal com estableix el protocol, el personal sanitari que el tracta ha anat també protegit amb bates impermeables, mascaretes i ulleres de protecció.

La Generalitat va presentar precisament dilluns el protocol que seguirà aquesta comunitat davant casos sospitosos de Coronavirus. El procediment aplicat a aquest cas sospitós s’ha ajustat a l’esmentat protocol, basat en l’evidència científica i que segueix les directrius de l’OMS.

Els símptomes més comuns del Coronavirus són tos, mal de coll, febre i sensació de falta d’aire. En els casos més greus, la infecció pot causar pneumònia, dificultat per respirar, insuficiència renal i fins i tot la mort.

El Coronavirus es transmet per via respiratòria a través de petites gotes respiratòries i pel contacte estret amb les secrecions infectades. El període d’incubació de la malaltia és d’entre dos dies i un màxim de catorze dies.

Arrant d’això, molta gent està comprant mascaretes per intentar evitar contagiar-se tot i que segons uns estudis aquesta acció és totalment inutil si no es complementa amb una bona higiene personal

https://www.diaridegirona.cat/catalunya/2020/02/25/primer-cas-coronavirus-catalunya/1031232.html

http://catalunyaavui.cat/activat-el-pla-emergencies-quimiques/

1 thought on “Coronavirus a Catalunya”

  1. Pingback: Defensa dels drets laborals - CatalunyaAvui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *